Opinie Klientów


Marcin, właściciel firmy budowlanej P.H.U. Complex, klubu Zła Kobieta Sopot, 8 sklepów Sweet Factory
„Przy współpracy z V4B bardzo rozwinąłem swoje biznesy - klub nocny, firmę budowlaną i zbudowanie sieci 9 sklepów. Nie wyobrażam sobie tego bez rozwiązań, które oferują. Wykorzystuję jedno kompleksowe narzędzie, gdzie widzę wszystkie wskaźniki i dane finansowe on-line. Dodatkowo jestem bardzo zadowolony z ostatniej aktualizacji narzędzi do systemu macOS. Teraz mam dostęp do wyników finansowych z dowolnego miejsca w dowolnej firmie, którą prowadzę. Dzięki nim czuję, że panuję nad biznesem i liczbami! Polecam, bo to bardzo proste narzędzie, które zmienia biznes niesamowicie!"


Piotr, menadżer zarządzający siecią 13 restauracji
„Przede wszystkim liczymy godziny pracy i sprawdzamy czy te godziny i zaplanowany grafik ze sobą grają - dobrze zaplanowany grafik, to optymalizacja kosztów pracowniczych. Wiele działań i wyliczeń pozostaje w rękach menadżerów poszczególnych restauracji, ale dzięki narzędziom z których korzystamy mamy finanse pod kontrolą. Moim zdaniem każdy restaurator powinien pozwolić V4B pokazać jak wygląda miesiąc i policzyć go w ich systemie - dopiero wtedy będzie widział jak działa jego biznes.”


Dawid, właściciel dwóch restauracji m.in. Aleja40 i Niewinni Czarodzieje 3.0
„Podstawowa analiza to przegląd emaila z „Raportem Kasowym” i na jego postawie sprawdzam dzień i narastająco miesiąc. Stosunek poszczególnych kosztów do obrotu. Food cost i All cost - ich procentowy stosunek to pierwsze miejsce, w którym sprawdzam jak przebiega miesiąc w danej restauracji. Jeśli widzę problem to informuję menedżera restauracji i szefa kuchni i … działamy.
Dla mnie podstawa to rozpoznanie sytuacji i natychmiastowa reakcja - to gwarancja udanego miesiąca. Rewelacyjne jest to, że dane są już dostępne również na moim MacBooku.”


Paweł Zasławski, Szef kuchni restauracji Monka
"Zostań szefem kuchni mówili, będzie fajnie mówili 🙃
No w sumie to może trochę fajnie, ale ogólnie to chyba bym już drugi raz się nie dał w to wmanewrować 😅
Większość dni w pracy jest super, ponieważ mogę gotować. Niestety mam w tygodniu jeden taki dzień, który jest istnym utrapieniem. Chodzi tutaj o biuro... Osiągam wtedy totalne apogeum prokrastynacji i staram się wymyślić maksymalnie dużo powodów, żeby odłożyć te przykre obowiązki na później😅
Całe szczęście udało się to wszystko tak poukładać, że niewiele czasu jest mi potrzebne na papierologię, ale znam szefów, którzy muszą spędzać w biurze zdecydowanie więcej. Znam też takich, którzy to lubią i się w tym świetnie odnajdują. Co by nie było to jednak nie moja bajka😉
Zastanawiacie się pewnie, jak to możliwe, że prowadząc taki poważny projekt mogę sobie pozwolić na tylko jeden dzień tygodniowo w biurze? Otóż odpowiedź jest bardzo prosta, należy mieć odpowiednie wsparcie. Zarówno dla mnie, jak i dla całej monki idealnym rozwiązaniem jest współpraca z V4B Manager Zewnętrzny Gastronomii. Projekt, który stworzyli Piotr Rogowski i Paweł Gruba to majstersztyk! Gratuluję i dziękuję"
Źródło Facebook


Michał, właściciel trzech restauracji Zielnik, Kitchen, Papu
Współpracuję z V4B od wielu lat nie tylko w sferze analiz finansowych, ale również przeszkolili mój zespół w zakresie efektywnej pracy i zwiększenia sprzedaży . Jeżeli chodzi o usługę, to bardzo ułatwia mi zarządzanie restauracjami, ponieważ mam bezpośredni dostęp online do wszystkich narzędzi, które pozwalają na dogłębną analizę w każdej chwili. Uważam, że usługa jest obowiązkowa dla każdego przedsiębiorcy, który chce wiedzieć jak rozwija się jego biznes. Szczególnym atutem jest wgląd w historię wyników, dzięki czemu wiemy co robić, aby w przyszłości były one bardziej satysfakcjonujące.


Sebastian, właściciel restauracji Kącik Zbójnicki
„Monitorowanie cen zakupu surowców to u nas aktualnie podstawa szczególnie, kiedy lista dostawców i produktów jest tak długa. To najszybszy sposób na wyłapanie braku rabatu na fakturze za surowce jak również zabezpieczenie się przed niespodziewaną zmianą cen. Można powiedzieć, że pracujemy tak samo jak kiedyś, wykonując te same czynności, ale liczenia jest mniej, bo wszystko za nas robi V4B. Trochę żałuję, że nie nawiązaliśmy współpracy wcześniej, ale nie mam czasu na liczenie strat z poprzednich lat. Aktualnie otwieram kolejny obiekt i od samego początku będę opierał się na narzędziach, które mam i wiem, że będą wspierały mnie w procesie otwierania nowej restauracji.
Szczegółowa analiza finansowa, kiedyś wydała się zbędna, ale dzisiaj nie wyobrażam sobie bez niej prowadzenia restauracji. Trzeba zrozumieć, że ten biznes wymaga zaangażowania się w analizę, która pokazuje ile zarabiasz w czasie rzeczywistym i jak możesz zarabiać więcej.”


Ewa, właścicielka dwóch restauracji: Machina i Malika
„Mam pewne swoje doświadczenia - widzę na koncie, że jest przyrost, ale nauczyłam się nie do końca temu wierzyć, bo w przypadku mojej dynamicznej inwestycji zmiana jest jedyna pewną rzeczą.
Konto jest fajne, kiedy rośnie, ale wiem jak szybko spada, dlatego liczenie jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania firmy. Porównuję faktyczny food cost z tym założonym i dla mnie ma to duże znaczenie szczególnie, kiedy spada obrót, na co ostatnio mieliśmy ograniczony wpływ.
Zawsze patrzę na liczby i największe obawy mam przy nowych pomysłach. Bałam się, że food cost będzie wysoki i dojdą inne koszty i będę musiała wszystko pozmieniać, ale okazało się, na podstawie analizy od V4B, że mieliśmy zakładany zysk.
Praca z systemem V4B to również podstawa współpracy menedżera restauracji z właścicielem. Przekonałam się o tym po otwarciu nowej restauracji. Nie ważne ile masz restauracji, zarządzasz nimi podobnie i analizujesz te same wskaźniki, którymi posługują się menedżerowie na podstawie narzędzi od V4B.”


Agnieszka, do lipiec 2021r menadżer restauracji TokyoSushi
Ze swojej strony mogę zdecydowanie polecić i rekomendować zarówno narzędzia jak i samą współpracę z przedstawicielami firmy V4B. Bardzo ułatwia to moją pracę, oszczędza dużo czasu, który mogę poświęcić na inne obowiązki. Co niezmiernie ważne, narzędzia na których pracuję, umożliwiają mi monitorowanie i kontrolowanie sytuacji finansowej restauracji na co dzień. Mam dostęp do wszystkich archiwalnych miesięcy, mogę porównywać oraz analizować obroty i koszty. Ma to wpływ na lepsze prognozowanie oraz ułatwia budżetowanie.


Agata, właścicielka restauracji Na Molo w Pucku
Współpraca z V4B daje spojrzenie "z góry" na działalność restauracji, z takiej perspektywy lepiej widać, które miejsca wymagają uwagi i jakie korekty wprowadzić, żeby utrzymać wyznaczony, właściwy kierunek. Cenne są zarówno comiesięczne spotkania, jak i możliwość używania na co dzień narzędzi - wiele razy zdarzyło mi się, że potrzebując pewnych danych łatwo i szybko uzyskiwałam je z plików dostarczanych przez V4B. Na pochwałę zasługuje również reakcja na wszelkie problemy oraz dodatkowe potrzeby, które powstają w trakcie współpracy.

Pozostałe korzyści

Wiedza on-line w czasie rzeczywistym

Analiza Twojego biznesu jeszcze nigdy nie była taka prosta!

Skorzystaj z 20 lat doświadczenia, wynikającego z przepisania ponad 1 miliona faktur naszych klientów. Wyszukiwanie i analiza danych,

czytaj więcej

Poznaj wynik finansowy jeszcze przed zakończeniem miesiąca

Kilka kliknięć dziennie dzieli cię od możliwości monitorowania wyników swojego biznesu. Wynik codzienny i narastająco w zdefiniowanym okresie czasu.

czytaj więcej

Skanuj faktury, które my przepiszemy. Wybierz swój raport i alert cenowy

Wystarczy zrobić zdjęcie lub wysłać skany faktur - my zrobimy całą resztę. Jeśli kontrola cen zakupu jest ważna dla rentowności twojej firmy to docenisz każdy alert związany z wzrostem kosztu surowca i podejmiesz działania w celu wyjaśnienia pomyłki u dostawcy lub opracujesz nową cenę sprzedaży w oparciu o zakładaną marżę.
Możesz też nie robić nic, ale wiedz, co dzieje się z kosztami, które mają bezpośredni wpływ na dochodowość twojej firmy.

czytaj więcej

Optymalizuj koszty pracy i zarządzaj grafikiem w czasie rzeczywistym

Planuj z nami grafik zespołu i korzystaj z optymalnego zaangażowania swojej ekipy w dniu, w którym spodziewasz się mniejszych obrotów.

czytaj więcej

Kontroluj zobowiązania a kontrahenci Cię pokochają

Wszystko w jednym raporcie gdzie każda faktura ma pokazany aktualny status: do zapłaty, zapłacona i przeterminowana. Te ostatnie nie mogą znajdować się u Ciebie, przecież wszystko płacisz na czas.

czytaj więcej

Wyceniaj produkty i analizuj marże produktów i usług

Rozwiązaniem jest mieć wszystko w jednym miejscu tak, aby po wyszukaniu składnika widzieć pełną historię jego zakupu. Dodatkowo możesz sprawdzić inne składniki np.

czytaj więcej

Automatyzacja i przejrzystość

Otrzymuj raporty i powiadomienia na e-mail

Dane dotyczą każdego dnia, ale widzisz je również narastająco w danym miesiącu. A może potrzebujesz je widzieć dla projektu, który trwa rok - wybierz wersję najlepszą dla siebie.

czytaj więcej

Wszystkie dokumenty w jednym bezpiecznym miejscu

Wyobraź sobie, że jeden z twoich dostawców popełnił błąd na fakturze. Aby przedstawić cały problem prosisz księgowość o pomoc w odzyskaniu rabatu i wyprostowaniu należności. Rozpoczyna się szukanie dokumentu z błędem w całym stosie faktur.

czytaj więcej

Szczegółowa analiza magazynowa

Przepiszemy Twoje surowce i włączymy monitoring cen zakupu

Kiedy cena surowca odbiega od zakładanej lub tej z ostatniego miesiąca to warto reagować od razu. Historia zmiany kosztu zakupu pozwala na długookresową analizę ile mogłem zarobić więcej gdybym miał stałą cenę zakupu. Wybierz te najważniejsze i najdroższe składniki, których koszt ma znaczący wpływ na wynik finansowy firmy.

czytaj więcej

Skontrolujesz straty i rozchody poza sprzedażą

Za ubytkami surowców może stać wiele przyczyn. Korzystając z naszego narzędzia będziesz zawsze wiedział, czego ubyło, w jakim dniu i jaka jest wartość ubytku. Jedynie potrzebujemy trochę danych od Ciebie, które możesz wprowadzić z tabletu, komputera czy telefonu.

czytaj więcej

Wycenisz stany magazynowe (spis z natury)

Inwentaryzacja stanów magazynowych jeszcze nigdy nie była taka prosta. Poproś o narzędzie, do którego wprowadzisz nazwę i ilość magazynowanego surowca a wycena zapasów pojawi się błyskawicznie.

czytaj więcej