Vision For Business logo

Jak aktywnie sprzedawać w restauracji? 20-21.11.2023 | Kraków

Jak sprawić by nasi kelnerzy mieli większe napiwki, a my dzięki temu wyższe obroty?

Jak przygotować zespół, by nie skupiał się na agresywnej sprzedaży, ale miał świadomość, że to dzięki zadowolonemu i powracającemu gościowi każdy będzie miał wyższe zarobki oraz satysfakcję z pracy?

Jak zorganizować pracę kelnerom, aby czuli się komfortowo zwiększając sprzedaż?

 

To proste! Trzeba dostosować konkretne mechanizmy sprzedażowe do koncepcji Waszej restauracji.

 

Nasze szkolenie podzieliliśmy na trzy sektory, by skutecznie przekazać całość zagadnienia:

 

SPRZEDAŻ W GASTRONOMII, czyli jak sprawić, aby gość kupował przeżycia?

  • Up-selling i Cross-selling: pokażemy różnice jakie występują w mechanizmach sprzedażowych znanych wszystkim z handlu, które warto w umiejętny sposób zastosować w restauracji aby zwiększyć zysk.
  • Jakie produkty sprzedawać, aby zmniejszyć koszty, a tym samym zwiększyć zysk?
  • Jakie powinno być w naszym menu, aby więcej sprzedawać?
  • Menu to nie wszystko. Sprzedajemy również atmosferę – jakie są jej głównie elementy, które wpływają na sprzedaż?
  • Wyższy rachunek to „efekt uboczny”. Nasz cel to zadowolony i powracający gość.

 

SPRZEDAWCA

Kelner to nie kiosk sprzedażowy! Nigdy w 100% nie zastąpi go robot z ekranem dotykowym.

  • Jak rozpoznawać preferencje gościa i w jaki sposób umiejętnie zadawać mu pytania?
  • Jak apetycznie opisywać dania i napoje?
  • Jak kształtować atmosferę na którą wpływ ma kelner?
  • Jak sprzedawać bez słów: mową ciała i gestów.
  • Najważniejsze momenty podczas obsługi gości kiedy sprzedajemy.

 

MOTYWACJA

Dzięki niej dokonasz zmian nawet jeśli wydaje Ci się, że czegoś nie da się zabić

  • Jakie narzędzia należy przygotować, aby podnieść sprzedaż w restauracji?
  • Jak wyszkolić zespół kelnerski, aby nie miał obaw i z chęcią polecał?
  • Jak zmotywować zespół, jaki system premiowy będzie najbardziej skuteczny?
  • Work life balance w pracy managera oraz kelnera.

 

 

Data i miejsce: 20-21.11.2023r, godz. 10:00-16:00,

Kraków

Pierwszego dnia, dla chętnych, po szkoleniu udajemy się razem na after party szkoleniowe 😊

Pliki do pobrania

Program szkolenia
Data:
20-21 listopada 2023
Czas trwania:
2 dni
Koszt:
1 499,00 netto
Ilość miejsc:
12 miejsc

Prowadzący szkolenie

Paweł Gruba
Manager / V4B.pl
Marcin Gilowski
Właściciel, restauracja Tel Aviv

Wyślij do nas wiadomość:

 

szkolenia@v4b.pl

 

Lub
Skorzystaj z formularza

Formularz kontaktowy

    Nie przechowujemy i nie wykorzystujemy danych osobowych do celów innych niż bezpośredni kontakt w sprawach określonych w powyższym formularzu. Zapoznaj się z polityką prywatności

    SPRAWDŹ