Vision For Business logo

Krzysztof Małocha

Mówi się, że tego człowieka można poznać po smaku, trudno to opisać, ale kto raz spróbował kuchni Krzysztofa Małocha będzie chciał do niej wracać.

Szef kuchni Heron Live Hotel gdzie stworzył i odpowiada za funkcjonowanie trzech restauracji: Sienna 104, Marina i Sky Bar.

Nominowany do Hermesa za restaurację “Marina” w kategorii: Najlepsza restauracja hotelowa w 2018r.

W 2017 roku znalazł się na liście 39 restauracji rekomendowanych przez Slow Food Polska za restaurację Sienna 104.

W 2016 Doprowadził ekipę kucharzy z Heron Live Hotel do zwycięstwa w najbardziej prestiżowym konkursie kulinarnym w Polsce “L’art de la cuisinne  Martell” gdzie   sam startował dwukrotnie  w 2007 i 2008 roku zdobywając trzecie miejsce.

Pomysłodawca i realizator kolacji 10 Rąk 10 Momentów, odbywającej się raz w roku gdzie na jednej kolacji spotyka się pięciu wybitnych szefów kuchni i cukierni, gotując na żywo dla 160osób .

Praktykował u boku najlepszych w Polsce, a swoją pasję rozwijał w renomowanych krakowskich hotelach i restauracjach, między innymi Hotel Copernicus, gdzie brał udział w przygotowaniu wielu kolacji z udziałem wizytującego w Polsce papieża Benedykta XVI, polityków i gwiazd.

Prowadził szkolenia w The Culinary Instytute in Cracow z którym również wyjeżdżał na eventy promujące polską gęsinę w Niemczech.

Absolwent trzech Krakowskich szkół Gastronomicznych

 

SPRAWDŹ