Paweł Gruba
Certyfikowany trener kompetencji psychospołecznych. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów, kadry kierowniczej i podległych im pracowników. Jako trener zrealizował ponad 12 000 godzin szkoleniowych oraz doradczych we współpracy zarówno z przedsiębiorcami, uczelniami wyższymi, czy największymi targami biznesowymi w Polsce. Praktyk i szkoleniowiec w zakresie kompetencji menedżerskich, ze szczególnym naciskiem na skuteczny rozwój pracowników, motywowania, delegowania oraz prawidłowego identyfikowania i wdrażania potrzeb szkoleniowych pracowników.
Szkoli oraz wspiera rozwój różnych branż usługowych. Tylko w ostatnich 24 miesiącach zrealizował ponad 1 300 godzin szkoleń dedykowanym właścicielom, menedżerom oraz członkom zespołów z zakresu efektywnej komunikacji i współpracy, radzenia sobie z sytuacjami kryzysowymi, rozwoju pracowników, przywództwa, motywowania oraz rozwoju pracowników w celu zwiększenia konkurencyjności przedsiębiorstwa.
Organizuje bądź współtworzy największe eventy gastronomiczne w Polsce oraz prowadzi komentowane kolacje, wydarzenia kulturalne czy konferencje.
Absolwent studiów magistersko-inżynierskich na Politechnice Warszawskiej, posiada międzynarodowy certyfikat „Kompendium Master of Business”, „Master in Art of Neuro-Linguistic Programming” oraz „Practitioner in Art Of Neuro-Linguistic Programming”.
Dowodząc warszawską restauracją zdobył tytuł „Knajpy Roku” w plebiscycie Gazety Wyborczej.
Przez sześć sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim.
Współwłaściciel projektu V4B Vision For Business, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz z zespołem opiekuje się ponad 200 lokali gastronomicznych, które co miesiąc monitoruje.
Pomysłodawca i prowadzący program „GRUBE ROZMOWY” emitowanego co niedziela o 15:00 na YouTube, gdzie zaprasza na spotkania ludźmi ze świata gastronomii, którzy są mistrzami w swojej dziedzinie. Całość ma luźną, koleżeńska atmosferę okraszoną humorem.
Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich. 10 miesięczny projekt stworzony przez liderów na rynku gastronomii, jako profesjonalne wsparcie w rozwijaniu umiejętności zawodowych uczniów szkół ponadpodstawowych o profilach gastronomicznych.

Doświadczenie i osiągnięcia prowadzącego
Międzynarodowe certyfikaty:
– Kompendium Master of Business
– Master in the Art of Neuro-Linguistic Programming
– Practitioner in the Art of Neuro-Linguistic Programming
Współwłaściciel Vision for Business V4B.pl
Odpowiedzialny za dział szkoleń, gdzie od 2016 roku razem z partnerami przeprowadziliśmy ponad 50 000 godzin szkoleniowych.
Manager Hell’s Kitchen
Manager restauracji przez wszystkie 6 edycji programu, gdzie na początku był prawą ręka na salę Wojciecha Modesta Amaro, następnie Michała Brysia.
2 sides od the plate
Organizator i prowadzący wydarzenia – Kolacje z najlepszymi szefami kuchni w Polsce.
Knajpa roku 2014 w plebiscycie Gazety Wyborczej
Razem z zespołem restauracji Zielony Niedźwiedź, jako dyrektor zarządzający zdobył tytułu knajpy roku.
Przykładowy
fragment szkolenia
Siła pokoleń