Wojciech Harapkiewicz
Szef Kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko.
Zwycięzca nagrody Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej 2018r.
Swoje doświadczenie zdobywał w wielu gwiazdkowych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą. Pracował między innymi we Francji, Włoszech, Szwajcarii i Niemczech. Wielokrotnie nagradzany w konkursach.
Jest specjalistą w dziedzinie dziczyzny i owoców morza oraz nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej. Często zasiada w jury prestiżowych konkursów kulinarnych. Członek Klubu Szefów Kuchni.
Od kilkunastu lat właściciel firmy Nowoczesna Gastronomia specjalizującej się w otwieraniu nowych restauracji, rekrutacji i szkoleniu personelu kuchni i sali, liftingu karty menu, organizowania wydarzeń kulinarnych i prowadzenia eventów dla branży gastronomicznej.
