1-2.09.2021 Profesjonalny Manager Restauracji, Warszawa, „Jak bez walki zwiększyć zyski wykorzystując cechy i zalety młodszych pokoleń”.

25.03.2021 Szkolenie V4B, Webinarium, „Wykorzystaj pandemię i zorganizuj swoje Przedsiębiorstwo od nowa”.

29.09.2020 Konferencja Food Service, Webinarium, „Menu na wyjście z kryzysu – jak analizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego?”.

03-09.2020 Szkolenie V4B, Webinarium, „Mistrzowie receptur” – cykl wykładów z różnymi gośćmi.

02-03.12.2019 Szkolenie V4B, Gdynia, Olsztyn, „Rentowna restauracja – koszty obroty, personel. 10 sprawdzonych zasad zarządzania”.

18-19.11.2019 Szkolenie V4B, Szczecin, Wrocław, „Rentowna restauracja – koszty obroty, personel. 10 sprawdzonych zasad zarządzania”.

14-15.10.2019 Szkolenie V4B, Rzeszów, Kraków, „Rentowna restauracja – koszty obroty, personel. 10 sprawdzonych zasad zarządzania”.

9.10.2019 Kongres Szefów Kuchni, Warszawa „Skuteczne zarządzanie zespołem w kuchni”.

01.10.2019 PolagraGastro, Poznań „Restauracja musi zarabiać – analiza finansowa”.

01.10.2019 PolagraGastro, Poznań „Zarządzanie personelem – zmniejsz rotację, zwiększ obroty”.

16-17.09.2019 Szkolenie V4B, Łódź, Warszawa, „Rentowna restauracja – koszty obroty, personel. 10 sprawdzonych zasad zarządzania”.

22-23.05.2019 Szkolenie V4B, Kraków, Gdynia, „Rentowna restauracja – koszty obroty, personel. 10 sprawdzonych zasad zarządzania”.

24-25.04.2019 Szkolenie V4B, Kielce, Wrocław, „Rentowna restauracja – koszty obroty, personel. 10 sprawdzonych zasad zarządzania”.

10.04.2019 Mazury HoReCa, Ostróda „Analiza finansowa restauracji. Jakie czynniki należy monitorować, aby zarobić?”.

9.04.2019 Mazury HoReCa, Ostróda „Zarządzanie personelem w gastronomii w XXI wieku. Zmniejsz rotację, zwiększ obroty”.

8.04.2019 Business Restaurant Academy, Poznań „Wysoka jakość obsługi i zmotywowany zespół jako pierwszy krok do zwiększenia zysków Twojej restauracji”.

29.03.2019 Eurogastro, Nadarzyn „Nowoczesne restauracja, która zarabia. Proste i skuteczne rozwiązania zwiększające obroty i zyski”.

29.03.2019 Eurogastro, Nadarzyn „Brak motywacji, rotacja, za niska sprzedaż? Wiemy jak temu zaradzić!”.

28.03.2019 Eurogastro, Profesjonalny Menedżer Restauracji, Nadarzyn „Restauracja to nie apteka. Czyli jak liczyć Food Cost, tak aby nie zniszczyć tego biznesu”.

06.03 – 13.03.2019 Szkolenie V4B, Szczecin, Łódź, Poznań, „Rentowna restauracja – koszty obroty, personel. 10 sprawdzonych zasad zarządzania”.

02.03.2019 L’Art de la cuisine Martell w Rynie – „Restauracja musi zarabiać! Proste i skuteczne metody na zwiększenie zysku”

28.01 – 27.02.2019 Szkolenie V4B, Gorzów Wielkopolski, Katowice, „Rentowna restauracja – koszty obroty, personel. 10 sprawdzonych zasad zarządzania”.

18.01.2019 Webinarium V4B, „Zarządzanie kosztami w rentownej gastronomii”.

14.11 – 22.11.2018 Szkolenie V4B, Wrocław, Lublin, Szczecin „Zarządzanie personelem 2018. Edycja druga, nowe tematy, nowe inspiracje”.

08.11.2018 GastroFood, Kraków „Zarabiaj więcej i zmniejsz rotację personelu -ćwiczenia”.

07.11.2018 GastroFood, Kraków „Restauracja, która zarabia, czyli jak zarządzać kosztami”.

07.11.2018 GastroFood, Kraków „Problemy z pracownikami? Wiemy jak to rozwiązać!”.

17-22.10.2018 Szkolenie V4B, Warszawa, Gdynia „Zarządzanie personelem 2018. Edycja druga, nowe tematy, nowe inspiracje”.

13.11.2018 Webinarium V4B, „Zarządzanie kosztami w rentownej gastronomii”.

03.10.2018 PolagraGastro, Poznań „Nowoczesne zarządzanie kosztem, czyli finanse w gastronomii”.

03.10.2018 PolagraGastro, Poznań „Restauracja bez rotacji pracowników, czyli zarządzanie personelem w XXI wieku”.

13.09.2018 Szkolenie V4B, Katowice „Zarządzanie personelem 2018. Edycja druga, nowe tematy, nowe inspiracje”.

27.06.2018 Szkolenie V4B, Katowice „Zarządzanie personelem, edycja pierwsza. Zwiększ obroty, zmniejsz rotację”.

21.05.2018 Szkolenie V4B, Gdynia „Zarządzanie personelem 2018. Edycja druga, nowe tematy, nowe inspiracje”.

24.04.2018 Szkolenie V4B, Gdynia „Zarządzanie personelem, edycja pierwsza. Zwiększ obroty, zmniejsz rotację”.

23.04.2018 Webinarium V4B, „Zarządzanie kosztami w rentownej gastronomii”.

18.04.2018 Mazury HoReCa, Ostróda „Policzalna restauracja. Zarządzanie finansami w gastronomii, czyli znajdź odpowiedź na pytanie „Gdzie są te pieniądze?”.

17.04.2018 Mazury HoReCa, Ostróda „Nowoczesne zarządzanie personelem w gastronomii, czyli zbuduj kompetentny i zadowolony zespół. Zwiększ obroty przez motywację”.

26 – 28.03.2018 Szkolenie V4B, Poznań, Szczecin „Zarządzanie personelem 2018. Edycja druga, nowe tematy, nowe inspiracje”.

23.03.2018 Eurogastro, Warszawa „Nowoczesne zarządzanie kosztem, czyli finanse w gastronomii”.

23.03.2018 Eurogastro, Warszawa „Restauracja bez rotacji pracowników, czyli zarządzanie personelem w XXI wieku”.

12.03.2018 GastroSilesia, Katowice – „Zmniejsz rotację, zwiększ obroty, czyli zarządzanie personelem w XXI wieku”.

12.03.2018 GastroSilesia, Katowice – „Policzalny biznes. Zarządzanie kosztami w gastronomii”

03.03.2018 L’Art de la cuisine Martell w Rynie – „Zwiększ obroty wykorzystując potencjał zespołu, czyli zarządzanie personelem w XXI wieku”.

03.03.2018 L’Art de la cuisine Martell w Rynie – „Nowoczesne zarządzanie kosztami, czyli finanse w gastronomii”

26 – 28.02.2018 Szkolenie V4B, Wrocław, Warszawa „Zarządzanie personelem 2018. Edycja druga, nowe tematy, nowe inspiracje”.

01.02.2018 Webinarium V4B, „Zarządzanie kosztami w rentownej gastronomii”.

23 – 30.01.2018 Szkolenie V4B, Kraków, Gdynia „Zarządzanie personelem 2018. Edycja druga, nowe tematy, nowe inspiracje”.

21 – 28.11.2017 Szkolenie V4B, Katowice, Lublin „Zarządzanie personelem w rentownej gastronomii. Specjalna edycja z Kurtem Schellerem”.

23 i 30.11.2017 Szkolenie V4B, Wideokonferencja „Zarządzanie kosztami w rentownej gastronomii”.

15.11.2017 Targi Zmysłowa HORECA, Kraków, „Restauracja bez rotacji pracowników, czyli zarządzanie personelem w XXI wieku”.

15.11.2017 Targi Zmysłowa HORECA, Kraków, „Nowoczesne zarządzanie kosztem, czyli finanse w gastronomii”.

14.11.2017 Szkolenie V4B, Warszawa „Facebook w rentownej gastronomii. Skuteczne i sprawdzone metody wypromowania restauracji w sieci”.

13.11.2017 Szkolenie V4B, Warszawa „Zarządzanie personelem w rentownej gastronomii”.

24.10.2017 Szkolenie V4B, Szczecin „Zarządzanie personelem w rentownej gastronomii”.

19 i 26.10.2017 Szkolenie V4B, Wideokonferencja „Zarządzanie kosztami w rentownej gastronomii”.

18.10.2017 Szkolenie V4B, Wrocław „Facebook w rentownej gastronomii. Skuteczne i sprawdzone metody wypromowania restauracji w sieci”.

17.10.2017 Szkolenie V4B, Wrocław „Zarządzanie personelem w rentownej gastronomii”.

27.09.2017 PolagraGastro, Poznań „Cz.4 Zarządzanie kosztami w rentownej restauracji – ćwiczenia”.

27.09.2017 PolagraGastro, Poznań „Cz.3 Zarządzanie personelem w rentownej restauracji – ćwiczenia”.

26.09.2017 PolagraGastro, Poznań „Cz.2 Zarządzanie kosztami w rentownej restauracji – wykład”.

26.09.2017 PolagraGastro, Poznań „Cz.1 Zarządzanie personelem w rentownej restauracji – wykład”.

20.09.2017 Szkolenie V4B, Gdynia „Facebook w rentownej gastronomii. Skuteczne i sprawdzone metody wypromowania restauracji w sieci”.

19.09.2017 Szkolenie V4B, Gdynia „Zarządzanie personelem w rentownej gastronomii. Specjalna edycja z Kurtem Schellerem”.

13 – 20.06.2017 Szkolenie V4B, Gdańsk, Katowice „Zarządzanie personelem w rentownej restauracji”.

5.06.2017 Szkolenie V4B, Łódź „Zarządzanie personelem w rentownej restauracji. Specjalna edycja z Kurtem Schellerem”.

15.05.2017 Szkolenie V4B, Olsztyn „Zarządzanie personelem w rentownej restauracji. Specjalna edycja z Kurtem Schellerem i imprezą – Otwarcie sezonu letniego”.

24.04.2017 Szkolenie V4B, Bydgoszcz „Zarządzanie personelem w rentownej restauracji. Specjalna edycja z Kurtem Schellerem”.

20.04.2017 Rentowna Restauracja, Warszawa „Warsztaty Food Cost”.

20.04.2017 Rentowna Restauracja, Warszawa „Zarządzanie konfliktem w restauracji”.

11.04.2017 Szkolenie V4B i Hotel Media Group, Warszawa „Skuteczny i nowoczesny marketing Twojej restauracji”.

10.04.2017 Szkolenie V4B, Gdynia „Zarządzanie personelem w rentownej restauracji. Specjalna edycja z Kurtem Schellerem”.

07.04.2017 Eurogastro, Warszawa „Zarządzanie finansami w rentownej restauracji. Wszystko co powinieneś wiedzieć o liczbach w restauracji”.

07.04.2017 Eurogastro, Warszawa „Twórz biznes, a nie tylko restaurację. Jak w prosty sposób zwiększyć obrót o 20% w 3 miesiące?. Nowoczesne zarządzanie personelem kluczem do dochodowej restauracji”.

28.03.2017 Szkolenie V4B, Szczecin „Zarządzanie kosztami i personelem w rentownej restauracji”.

23.03.2017 Targi Zielona Góra „Stwórz stabilny i nierotujący zespół, czyli efektywne zarządzanie personelem”.

22.03.2017 Targi Zielona Góra „Twórz biznes, a nie tylko restaurację. Jak w prosty sposób zwiększyć zyski w restauracji”.

14.03.2017 Szkolenie V4B, Wrocław „Zarządzanie kosztami i personelem w rentownej restauracji. Specjalna edycja z Kurtem Schellerem”.

07.03.2017 Szef dla Szefów- Makro, Olsztyn „Food Cost – mity i fakty. Jak zarządzać personelem w gastronomii”.

04.03.2017 L’Art de la cuisine Martell w Rynie – „Skuteczne zarządzanie personelem, czyli 6 prostych rozwiązań, które zminimalizują rotację w Twoim zespole”.

04.03.2017 L’Art de la cuisine Martell w Rynie – „Menu, które zwiększy Twoje obroty. Jak sprzedawać z wysokim zyskiem”

16.01.2017 – 27.02.2017 Szkolenie V4B, Warszawa, Poznań, Kraków „Zarządzanie kosztami i personelem w rentownej restauracji. Specjalna edycja z Kurtem Schellerem”

29.11.2016 Szef dla Szefów- Makro, Gdańsk „Food Cost – mity i fakty. Jak zarządzać personelem w gastronomii”.

28.11.2016 Szkolenie V4B, Wrocław „Zarządzanie personelem kluczem do dochodowej restauracji”.

23.11.2016 Szef dla Szefów- Makro, Poznań „Food Cost – mity i fakty. Jak zarządzać personelem w gastronomii”.

16.11.2016 Targi Zmysłowa HORECA, Kraków „”Jak zarządzać zespołem, aby zwiększyć obrót o 10% w 3 miesiące i zmniejszyć rotację pracowników.Stań się managerem XXI w. wykorzystując najnowsze narzędzia i techniki”.

7.11.2016 Szkolenie V4B, Białystok „Zarządzanie personelem kluczem do dochodowej restauracji”.

27.10.2016 IV Ogólnopolski Kongres menedżerów i właścicieli hoteli, i obiektów hotelowych, Warszawa „Rentowność Food&Beverage”.

25.10.2016 Szkolenie V4B, Kraków „Zarządzanie personelem kluczem do dochodowej restauracji”.

12.10.2016 Kongres Szefów Kuchni, Warszawa „Jak kontrolować FoodCost i zarządzać zapasami”.

26.09.2016 PolagraGastro, Poznań „Od kelnera do Managera” oraz „Unikaj nadmiernej rotacji wśród pracowników”.

19.09.2016 Rentowna Restauracja, Biznes Restauracje Catering – 3 prelekcje :„Audyt” „FoodCost” „Zarządzanie Personelem”.

13.09.2016 Targi Gastro Silesia – wykład – „Restauracja to opłacalny biznes. Jak w prosty sposób zwiększyć obroty”.

14.09.2016 Targi Gastro Silesia, Chorzów – wykład – „Personel – to on tworzy obrót, zadbaj o pracownika, a on zadba o Twój biznes.

2 – 22.08.2016 Współorganizatorzy  i współpomysłodawcy wydarzenia www.2sidesoftheplate.pl. Połączenie dwóch stron talerza czyli gastronomii i muzyki w najlepszym wydaniu.

07.2016 – teraz Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości Makro – Trener Makro – cykliczne szkolenia „Zarządzanie kosztem w gastronomii” oraz „Zarządzanie personelem w gastronomii”

11.06.2016 Seazone Music & Conference Sopot – wykład „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko klub”.

13.05.2016 MazuryHoReCa,  – wykład „Twórz biznes a nie tylko restaurację”.

14.05.2016 MazuryHoReCa – wykład „Zwiększ obroty i zarządzaj zyskowną restauracją”.

25.04.2016 Food Lab Studio – wykład „Jak stworzyć atrakcyjną i zyskowną kartę menu”.

08.04.2016 Eurogastro – wykład „Skuteczne metody na zwiększenie nie tylko obrotu ale i zysku”.

01.04.2016 Giełda Gastronomiczna KLIMATEX, Kołobrzeg – wykład „Jak skutecznie podwyższyć sprzedaż w restauracji”.

16.03.2016 EURO Toques Polska – wykład „Bądź wiarygodnym partnerem dla personelu”.

04.03.2016 L’Art de la cuisine Martell w Rynie – wykład „Jak podwyższyć sprzedaż o 10% w 3 miesiące”.

03.03.2016 L’Art de la cuisine Martell w Rynie – wykład „Manager XXI wieku”.

21.02.2016 Expo Sweet, Warszawa – wykład „Jak zwiększyć zyski przedsiębiorstwa cukierniczego”.

02.12.2015 Profit Hotel – X Forum Rynku Hotelarskiego – prelekcja „Twórz biznes a nie tylko restaurację”.

28.10.2015 Food Business Awards – prelekcja – „Gdzie są te pieniądze?!”.

21.09.2015 PolagraGastro – wykład – „Finanse w profesjonalnej kuchni”.

15.08.2015 VI Europejskie targi produktów regionalnych – wykład – „Prowadź zyskowną restaurację”.

26.06.2015 Festiwal Dobrego Smaku – wykład – „Jak osiągnąć zysk w gastronomii”.

28.05.2015 GastroExpo Gdańsk– wykład – „Gdzie są te pieniądze”.

10.04.2015 Giełda Gastronomiczna KLIMATEX, Kołobrzeg – wykład „Dziel się z personelem – to się opłaca”.

10.04.2015 Giełda Gastronomiczna KLIMATEX, Kołobrzeg – wykład „Złe wyniki finansowe to nie zawsze wina personelu”.

25.03.2015 Eurogastro, Warszawa – wykład „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację”.

11.03.2015 EURO Toques Polska – wykład „Gdzie są te pieniądze”.

28.02.2015 L’Art de la cuisine Martell w Rynie – wykład „Zarządzanie nie tylko kryzysowe”.

24.02.2015 Expo Sweet, Warszawa – wykład „Zostań wiarygodnym partnerem dla Personelu!”.

24.02.2015 Expo Sweet, Warszawa – wykład „Czy niski 25% FoodCost zawsze oznacza zysk?”.

19.02.2015 Czas na rozwiązania konferencja FoodService – prelekcja „Nadużycia finansowe. Siódme – nie kradnij”.