Piotr Borecki
Posiadam 20 letni staż pracy w branży gastronomicznej. Do obowiązków jakie pełniłem podczas mojej pracy zawodowej można między innymi zaliczyć: zarządzanie licznymi restauracjami na stanowisku szefa sali, manager gastronomii, kelner-barman, układaniem pracy podległego zespołu pracowników, zajmowanie się zamówieniami, kalkulacjami, tworzeniem receptur, wprowadzaniem nowatorskich ofert i produktów. Współpraca z dostawcami – negocjacja cen produktów.
Wieloletni członek i V-ce prezes Stowarzyszenia Kelnerów Polskich.
Wykładowca w szkołach branżowych gastronomicznych.
Organizator 1 Ogólnopolski Mistrzostw Kelnerów w Katowicach w 2018r.
Organizator 1 Międzynarodowych Mistrzostw młodych kelnerów i kucharzy w 2015 r.
Organizator 2 Międzynarodowych Mistrzostw młodych kelnerów i kucharzy w 2016 r.
V-ce przewodniczący komisji egzaminacyjnej w zawodzie kelner w Izbie Rzemieślniczej małej i średniej przedsiębiorczości w Katowicach.
Certyfikowany trener i egzaminator systemu VCC w zawodzie kelner.
Juror 1 Mistrzostw Młodych Kelnerów 2014 r. w Restauracji Hetman z Zawiercia.
Przewodniczący Jury w 2 Mistrzostwach Polski Kelnerów w Siedlcach w 2017 r.
Juror 6 edycji Krakowskiego Biegu Kelnerów w 2016 r.