- Strona główna -
- Szkolenie
Indywidualne, dwudniowe szkolenie z gotowania na kuchni.
Szkolenia szyte na miarę i dopasowane do Państwa potrzeb, program dostosowujemy do serwowanej kuchni, możliwości sprzętowych kuchni oraz umiejętności uczestników.
Mieszanka zajęć praktyczne z teoretycznymi prowadzonych pod okiem fachowca w Państwa kuchni. Zdobyta wiedza pozwoli na ograniczeniem strat, zapanowanie nad food cost, dostosowaniem menu do wymagań gości, zdobycie nowych klientów, podniesienie umiejętności pracowników i wiele innych 🙂
Przykładowy program szkolenia:
Zero waste czyli brak marnowania w nowoczesnej kuchni:
Warsztaty z pieczywa- przygotowanie różnego rodzaju bułek, chleba, grissini, chrupek i macy
Warsztaty z fermentowania i piklowania- np. kiszonki, pikle z warzyw, grzybów i owoców.
Warsztaty z wędzenia i dojrzewania- np. ryby, owoce morza, mięsa, drób dziczyzna
Warsztaty z tworzenia i przygotowania dań- np. tworzenie nowych dań do kart menu: amuse buche, przystawki zimne ciepłe, zupy, dania główne rybne, mięsne i vege
Warsztaty z pieczywa, makaronów i pierogów- np. własna produkcja pieczywa, makaronów pierogów i ravioli w restauracji
Warsztaty z deserów, ciast, lodów- tworzenie, nowych deserów do kart menu talerzowych, monodeserów, lodów i ciast
Dyskusje na temat produktów, ich wykorzystania i tworzenia dań.
SZCZEGÓŁY SZKOLENIA:
Termin szkolenia ustalimy po konsultacji telefonicznej.
CENA:
– 7000zł netto
Pliki do pobrania
Prowadzący szkolenie
Szef Kuchni